Beschikbaarheid (verlof) invoeren

Beschikbaarheid invoeren en onderhouden:
In de Week- of Maandweergave kan je door op een lege dag te klikken je beschikbaarheid doorgeven aan je planner. In deze handleiding worden de volgende handelingen kort beschreven:
- Een enkelvoudige beschikbaarheid invoeren/ wijzigen
- Beschikbaarheid voor meerdere dagen met het zelfde resultaat invoeren/wijzigen
- Optioneel: Verlof aanvragen

Een enkelvoudige beschikbaarheid invoeren/wijzigen
Klik in de agenda op het witte vlak van de dag waar je beschikbaarheid wenst in te voeren, het volgende scherm opent:

Voor het invoeren van een enkelvoudige beschikbaarheid kies je bij serie: “nee”
Vervolgens voer je de tijden voor je beschikbaarheid in, dit kan middels een 24 uurs notatie in tikken of via de knop:
Er opent dan een klokje, waar je in eerste instantie de uren ingeeft en daarna de minuten.
Geef daarna aan of je beschikbaar bent of niet en voer een reden in. Klik hierna op de knop “Opslaan”

Het scherm ververst en geeft aan dat je beschikbaarheid hebt ingevoerd:

Om je beschikbaarheid op een dag te wijzigen kan dit middels de knop “wijzigen” zoals in bovenstaand voorbeeld. In het vervolg scherm kan je net als bij het invoeren van een nieuwe beschikbaarheid de tijden wijzigen of het resultaat aanpassen.
Om in het bovenstaande scherm te komen, klik je op een beschikbaarheidsafspraak in je week- of maandagenda.

Beschikbaarheid voor meerdere dagen met het zelfde resultaat invoeren/wijzigen
Wanneer je snel beschikbaarheid wil invoeren voor een langere periode op de zelfde dagen, dan kies je bij het invoeren van een beschikbaarheid “serie = Ja”
Voorbeeld: alle zondagen niet beschikbaar tot eind mei i.v.m. sporten

Selecteer een begin- en einddatum en markeer de dagen waar je beschikbaarheid voor wil opgeven. Groen gemarkeerd betekent beschikbaarheid op invoeren.
Voer hierna de tijden in en kies het resultaat niet beschikbaar aangevuld met de reden. Kies hierna voor “Opslaan”

Je beschikbaarheid is nu ingevoerd voor de periode die je hebt aangeven:

Om beschikbaarheid die voor meerdere dagen (serie) ingevoerd te wijzigen, klik je op de knop wijzigen. In het vervolg scherm wordt getoond dat de beschikbaarheid onderdeel is van een serie.

Op basis van u keuze bij de vraag: “Gehele terugkeerpatroon wijzigen?” kunt u de beschikbaarheid voor 1 dag wijzigen of de gehele periode.
Doorloop hierna het scherm voor beschikbaarheid wijzigen op dezelfde manier als eerder beschreven, tijden aanpassen en/of het resultaat en kies “Opslaan”

Optioneel: Verlof aanvragen
Indien uw werkgever u de mogelijkheid biedt om verlof aanvragen in te dienen via Poolmanager web, dan heeft u in alle schermen waar u beschikbaarheid kan invoeren een extra knop: “Verlof”

Belangrijk: als u een verlof aanvraag indient via Poolmanager web is hier een email proces aangekoppeld dat uw leidinggevende een mail ontvangt en deze aanvraag moet accorderen. Het wijzigen van het resultaat Verlof is niet mogelijk op Poolmanager web. U dient dan contact op te nemen met de planning.