Uren invoer

Uren
Wanneer u als werknemer heeft gewerkt bestaat de mogelijkheid dat de werkgever u vraagt uw uren en overige vergoedingen digitaal door te geven. Op de dag van uw werkafspraak kan u uren invoeren of via de knop “Uren” in het hoofdmenu u afspraak aanklikken:

Op basis van het groene plusje [rode cirkel] weet u dat u uren kan invoeren op de opdracht, daarnaast komt de werkafspraak ook als actiepunt voorbij in de actiepunten lijst in uw weekagenda.
Zodra u in verschillende schermen klikt op de werkafspraak en er moeten uren ingevoerd worden, opent het uren invoer scherm.

Uren invoeren:
In het uren invoerscherm ziet u de geplande werkafspraak tijden staan, deze kunt u middels de klokjes of door handmatig invoer aanpassen naar de daadwerkelijk gewerkte tijden. Het totaal wordt automatisch berekent en klik op opslaan:

Bij de rode pijl ziet u een driehoek, dit betekent dat de uren zijn ingevoerd en worden aangeboden aan uw werkgever om te verwerken. U kunt op dat moment geen wijzigingen invoeren tot de uren verwerkt zijn door uw werkgever.

Vergoedingen:
Naast het invoeren van gewerkte uren kan u werkgever de gelegenheid geven bepaalde vergoedingen in te voeren bij u uren. Klik op de knop voeg toe om te zien welke vergoeding u extra mag invoeren:

In dit voorbeeld mag u 3 extra vergoeding boeken bij uw uren, kies bijvoorbeeld reiskosten en voer het bedrag in wat u moet declareren (voorbeeld € 10,-) en klik op “Opslaan”
Belangrijk: U kunt alleen vergoedingen invoeren als er uren zijn ingevoerd.

Pauze invoeren
Uw werkgever kan er voor kiezen dat u de pauze moeten boeken op “gewerkt uur” of op de vergoeding “pauze”. Afhankelijk van deze keuze kunt u bij het uren invoer 1 van beide opties kiezen.
Om de “pauze” te boeken bij u werkafspraak doet u het volgende:

Selecteer de vergoeding en geef de begin- en eindtijd in via de klokjes of tik deze in. Er opent een Pop-up met de vraag of u deze uren wil aftrekken van het totaal gewerkte uren:

Kies “Ja”, zodat Poolmanager voor u deze uren als negatief noteert.  De half uur pauze wordt nu negatief weergegeven middels een rode kleur, klik Opslaan om deze te versturen.

Als er door uw werkgever een pauzeregeling is ingericht in Poolmanager hoeft u geen “pauze” in te voeren maar wordt deze direct van de gewerkte uren afgetrokken.

Uren invoer als contactpersoon
Uw werkgever kan bij opdrachten bepalen dat u als werknemer contactpersoon bent en voor uw collega’s uren mag invoeren. Wanneer u deze rol heeft op een opdracht en uren gaat invoeren wijkt het scherm bij het openen van de werkafspraak af, in plaats van dat u direct uren kan gaan invoeren moet u op de knop: “Uren Collega’s” klikken (rode cirkel)

Als u op deze knop klikt opent er een scherm waar u alle collega’s van de opdracht ziet en uren voor kan invoeren:

U kunt middels de algemene uur regel (bovenste) direct uren toepassen voor alle werknemers. Als elke werknemer afwijkende tijden heeft, dan dient u per werknemer de tijden toe te kennen.
Nadat u uren heeft toegekend aan een werknemer, is het mogelijk een extra vergoeding toe te voegen. Het toevoegen van een vergoeding doet u middels het groene plusje.