Update/ wijzigingen Poolmanagerweb Augustus 2016

Wanneer wij een nieuwe release opleveren, schrijven we release notes. In dit document kunt u lezen wat we hebben aangepast. U kunt hierbij denken aan nieuwe functionaliteit, bug fixes en verbeteringen met betrekking tot usability. De recente release notes kunt u hieronder raadplegen.

Release Augustus 2016

Pauze invoeren >>
 negatieve vergoedingen en/ of uren (bijvoorbeeld pauze) invoeren vanuit je webaccount:
Uw werkgever kan er voor kiezen dat u de pauze moeten boeken op “gewerkt uur” of op de vergoeding “pauze”. Afhankelijk van deze keuze kunt u bij het uren invoer 1 van beide opties kiezen.
Om de “pauze” te boeken bij u werkafspraak doet u het volgende:

Selecteer de vergoeding en geef de begin- en eindtijd in via de klokjes of tik deze in. Er opent een Pop-up met de vraag of u deze uren wil aftrekken van het totaal gewerkte uren:

��

Kies “Ja”, zodat Poolmanager voor u deze uren als negatief noteert. De ingevoerde pauze wordt nu negatief weergegeven middels een rode kleur, klik Opslaan om deze te versturen.

Als er door uw werkgever een pauzeregeling is ingericht in Poolmanager hoeft u geen “pauze” in te voeren maar wordt deze direct van de gewerkte uren afgetrokken.

Negatieve vergoedingen of uren invoeren>>

Het is nu mogelijk om een vergoeding of een uurtype te markeren als een negatieve invoer oftewel een aftrek/ inhouding. Denk hierbij aan specifieke inhoudingen. Wil je negatieve tijden of bedragen invoeren, voer de tijd of het bedrag in en klik dan op de “ – “ voor het invoerveld, de waarde wordt rood getoond om aan te geven dat deze negatief wordt verstuurd.

Invoeren van getallen moet met decimalen>>

Invoeren van bedragen moet altijd met decimalen. Bijvoorbeeld:

• een vergoeding van €8,00 voer je in als 800;
  • een bedrag van €11,20 als 1120;
  • een bedrag van €110,50 als 11050;

Het bedrag wordt nu automatisch op twee decimalen afgerond.

Tip: bij het invoeren van vergoedingen kunt u de voorgedrukte 0.00 selecteren (zie afbeelding hieronder) en vervolgens het gewenste bedrag/ hoeveelheid conform de hierboven beschreven procedure invullen.

Doorgeven/ wijzigen van beschikbaarheden>>
Op het moment dat er een bericht vanuit uw webaccount zoals het doorgeven van een beschikbaarheid, een verlofaanvraag of een wijziging in uw gegevens naar de planning op kantoor wordt verstuurd, zal de tegel oranje kleuren. Als extra toevoeging verschijnt nu de tekst "Wijzigingen worden verwerkt".
Nadat de wijzigingen zijn verwerkt door de planner op kantoor, kunt u deze actie weer wijzigen.

Zelfroosterdiensten op je smartphone nu raadplegen vanuit een pop-up scherm:
Bij het zelfroosteren heb je de mogelijkheid om op basis van een aantal vooraf gedineerde variabelen, zelf te bepalen op welke openstaande diensten je wilt werken. Als je werkgever gebruik maakt van deze module, dan is het vanaf nu makkelijker om via je smartphone inzage te krijgen in alle openstaande diensten.
In de maandweergave kan er op sommige dagen naast de datum van de dag een vergrootglas worden getoond, dit betekent dat er meerdere diensten zijn om op zelf te roosteren. Klik op het vergrootglas en je ziet alle mogelijke diensten waarop je inplanbaar bent.